Přečtěte si zajímavý článek:

Tabebuia sp. (Lapacho)

e-shop

Nacházíte se zde: Produkty Podle počátečního písmene: P Přírodní glycerinové mýdlo Centella

Produkty


Přírodní glycerinové mýdlo Centella

Balení:

mýdlo 90 g

Složení:

Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Aqua, Stearic Acid, Centella Asiatica Extr., Tetrapotassium Etidronate, Parfum Celesty RP 4990, Jasmonal, Linalool, Alcool Benzylique, Lilial

Účinky:

Glycerinové mýdlo s extraktem rostliny Centella asiatica napomáhá udržovat zdravý vzhled pokožky podporou cévní mikrocirkulace. Účinné látky obsažené v nadzemní části této rostliny stimulují syntézu kolagenu a snižují tak riziko vzniku celulitidy a jizev. Použití přípravků této řady je doporučováno zejména osobám s problematickou pokožkou se sklonem k ekzematickým onemocněním, lupence a bércových vředů. Tento přípravek je vhodný i pro diabetiky.

Studie, články, reference:

Rostliny působící na kožní systém

24.10.2009

Uvádíme stručný přehled léčivých roostliin a jejich působení na kožní systém.Článek budeme postupně doplňovat.

nahoru


Herbář léčivých rostlin

Přírodní glycerinové mýdlo Centella obsahuje:

Centella asiatica - gotukola

Rostlina se vyskytuje především v tropických a subtropických oblastech Indie. Je to tenká plazivá trvalka s dlouhými internody a kořenící v nodech. Listy jsou jednoduché, kruhové až ledvinovité, u báze srdčité, dlouze řapíkaté. Květy jsou malé, nahnědlé a tvoří okolík. Plody obsahují dvě semena.

Působení:

Droga vykazuje antikonvulzivní, sedativní, hypnotické a antidepresivní účinky. Extrakt z čerstvé drogy působí příznivě u gastroduodenálních vředů indukovaných stresem a zvyšuje IQ u retardovaných dětí (klinicky ověřeno). Droga působí jako antioxidant především na cévní systém. Zlepšuje cévní mikrocirkulaci. Asiatikosidy a triterpeny zlepšují syntézu kolagenu a dalších tkáňových proteinů, modulují činnost fibroblastů v žilní stěně. Saponiny obsažené v droze regulují tvorbu jizevnaté tkáně a zpomalují v jizvě nadměrnou tvorbu kolagenu. Asiatikosidy příznivě ovlivňují hojení tkáně.

Účinné látky:

Droga obsahuje především triterpenické saponiny (madecassosid, asiaticosid a jejich aglykony kyselinu madecassovou a asiatovou). V menší míře pak obsahuje další saponiny (asaticosid B, brahminosid, brahmosid, centellosid a jiné), triterpenické kyseliny (kyselinu brahmovou, isobrahmovou, betulovou a jiné), flavonoidy a alkaloid hydrocotylin.

Užití:

Používá se při kožních chorobách, bronchitidě, zánětech gastrointestinálního traktu, ledvinových potížích, při urethritis a hemoroidech, na zlepšení paměti a jako antidotum při choleře. V poslední době se droga používá u chronických žilních nedostatečností a varixů a u pacientů po mozkových mrtvicích.
V kosmetice se používá ve formě krémů a tělových mlék při léčbě celulitidy a lupenky, dále pro zlepšení elasticity pokožky a zpomalování jejího stárnutí. Urychluje hojení pokožky zejména po popáleninách. Je vhodná i k použití u diabetiků. Ve vlasové kosmetice se používá ke snížení vypadávání vlasů a zlepšení elasticity a vzhledu vlasů.

Více



českyenglish

Tvorba www stránek: www.netservis.cz

© 2007 Dr. Řádek, všechna práva vyhrazena